Ben je geïnspireerd?

Als je geïnspireerd bent, voel je geen weerstand. Dat is logisch, toch? Maar soms merk je dat je tegen veel dingen opziet. Wat vreemd is, is dat ik ook opzie tegen dingen waar ik vroeger juist door geïnspireerd werd. Je hebt er dan geen zin in en kunt gewoonweg de energie er niet voor opbrengen. Alleen al bij het denken eraan word je moe. Het vreemde is dat al die dingen waar jij tegenop ziet, voor andere mensen soms een hobby zijn. Echt waar. Sommige mensen doen waar jij tegenop ziet, gewoon voor hun plezier in hun vrije tijd. Echt waar.

Waarschijnlijk ben je opgegroeid met het idee dat het leven nu eenmaal niet altijd leuk kan zijn. Je kunt niet alles hebben wat je graag wilt. Nee, je hebt geleerd dat “geluk maar beperkt verkrijgbaar is”. Stel je eens voor dat het anders zou zijn. Dat je gratis energie krijgt als je dingen leuk vindt. Dat je niet moe wordt van doen wat je echt het allerleukste vindt. Wat als dat waar zou zijn?

Meestal vind je dingen niet leuk om twee redenen. De eerste reden is dat de activiteit die je nu moet doen, weliswaar toekomstige winst oplevert, maar je kunt je dat resultaat in de toekomst nog niet volledig voorstellen. Daardoor kun je de energie en vreugde van het toekomstige resultaat nu niet ervaren.

De tweede reden is dat je de toekomstige waarde van datgene wat je niet leuk vindt om te doen, niet kent. Neem bijvoorbeeld werken aan een gezonde levensstijl. Op dit moment voel je je eigenlijk wel prima. Dus waarom zou je nu gaan sporten en op je voeding letten?

Stel je eens voor dat je het wel zou kunnen voorstellen of weten. Wat zou je dan nu gaan doen? Stapel alle taken die je nu niet leuk vindt op elkaar. Bekijk ze één voor één. Wat zouden ze opleveren in de toekomst als je ze met volle energie zou aanpakken? Hoe ziet de toekomst er dan uit? Stel het je zo levendig mogelijk voor en gebruik al je verbeeldingskracht.

Als er nu taken zijn die je op geen enkele manier vreugde zullen brengen in de toekomst, stop er dan mee. Laat ze los en doe ze gewoon niet.

De rest van de taken passen bij de beste versie van jezelf. Stel je voor hoeveel ze kunnen bijdragen aan jouw welzijn in de toekomst en laat je inspireren om schoon schip te maken. Begin vandaag nog en ervaar het geluk van de toekomst vandaag. Doe elke taak met een glimlach, want jij weet waar het je naartoe brengt.